Κλέφτικο

Ένα  ακόμη πολύ χαρακτηριστικό σημείο της Μήλου είναι το Κλέφτικο, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη των ελληνικών νησιών και όχι μόνο και βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό βράχο μέσα στη θάλασσα και μια σπηλιά με δύο εισόδους. Φωτογραφίες από το Κλέφτικο θα βρείτε σε πολλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς, έντυπους και ηλεντρονικούς που διαφημίζουν τις ομορφιές της Μήλου αφού όσοι έχουν επισκεφθεί το Κλέφτικο σίγουρα έχουν βουτηξει στα καταγάλανα νερά. Το Κλέφτικο είναι ένα σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς, με σπηλιές και κοιλώματα. Το σύμπλεγμα των εντυπωσιακών ηφαιστειογενών βράχων που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων από τον αέρα και τη θάλασσα, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Μήλου.

Το όνομα του οφείλεται στην δράση των πειρατών, οι οποίοι για αιώνες δρούσαν στη θάλασσα του Αιγαίου τρομοκρατώντας ανυποψίαστα εμπορικά πλοία, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τις σπηλαιώδεις ακτές τις Νότιας Μήλου. Κρύβονταν και έστηναν καρτέρι μέχρι να εμφανισθεί ένα πλοίο για να το λεηλατήσουν. Τη δράση τους σταμάτησε ο ναύαρχος Κανάρης μετά την επανάσταση του 1821, προστατεύοντας τα νησιά του Αιγαίου από την μάστιγα των πειρατών….

Οι μοναδικοί σχηματισμοί του Κλέφτικου είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα, με καραβάκια ή ιστιοπλοϊκά που ξεκινούν από το λιμάνι του Αδάμαντα. Το καραβάκι θα σας ξεναγήσει και στη σπηλιά της Συκιάς, για μπάνιο σε σπάνια νερά. Η σπηλιά δεν έχει οροφή με αποτέλεσμα οι αχτίδες του ήλιου να εισέρχονται φωτίζοντας τα σμαραγδένια νερά της και να δημιουργούν μια οπτική εμπειρία χρωμάτων και λάμψης…

μηλος κλεφτικο

μηλος κλεφτικο

μηλος κλεφτικο