Θειωρυχεια

Τα Θειωρυχεία βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Μήλου στο Παλιόρεμα, που είναι ένας μικρός όρμος με πεντακάθαρα νερά και κιτρινωπά βότσαλα. Εκεί λειτούργησε παλαιότερα τα θειωρυχεία του Βίκτορα Μελά, που ήταν η παλαιότερη επιχείρηση εξαγωγής θείου στην Ελλάδα.

Στα Θειορυχεία μπορείτε να συνδυάσετε μία ωραία περιπέτεια. Αρχικά μία δύσκολη διαδρομή μέσα από δρόμους που ανακαλύπτετε το νησί, την παραλία με τα κιτρινωπά βότσαλα για το μπάνιο σας και μία εξερεύνηση στα γεωολογικά αξιοθέατα της περιοχής. Το να απολαμβλανετε το μπάνιο σας με θέα τα λατομεία εξαγωγής θείου και τα ερείπια είναι μία μαγευτική εμπειρία. Τα κτίσματα που έχουν απομείνει είναι αρκετά, από τα κεντρικά κτίρια του ορειχίου αλλά και τα κτίρια που ήταν τα γραφεία κτλ. Αλλα αντικείμενα που μπορείτε να δείτε ειναι βαγόνια μεταφοράς,  εργαλεία, ερείπια γραφείων, ανταλλακτικά και άλλα.
Τα Θειωρυχεία λειτούργησαν μεταξύ 1890-1905 από την  Εταιρεία Δημοσίων και Δημοτικών Έργων. Το 1905 η λειτουργία τους σταμάτησε, το 1910-1918 λειτούργησαν σποραδικά, ενώ την δεκαετία του 30’ υπήρξε πλήρης λειτουργία και δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις που σώζονται μέχρι σήμερα που λειτούργησαν έως το 1960, ενώ η επιχείρηση των ορυχείων έκλεισε οριστικά το 1978.

milos-theiorixia

μηλος θειωρυχεια
Θειωρυχεία
μηλος θειωρυχεια
Θειωρυχεία

μηλος θειωρυχεια

μηλος θειωρυχεια

μηλος θειωρυχεια

μηλος θειωρυχεια